петок, октомври 7, 2022

МЛАДИТЕ, ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ И ИЗБОРНИОТ ПРОЦЕС

Ако партиите сакаат да ги задржат младите граѓани ангажирани во демократските процеси, тие мора...

Дали партиските превирања ќе ја погодат Владата?

Отвореното писмото на 20 функционери на ДУИ ја откри конфронтацијата во партијата. Но освен...

АКАДЕМИК БЕЏЕТИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ИНТЕРУНИВЕРЗИТЕТСКАТА КОНФЕРЕНЦИЈА

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, Акад. Проф. Др. Абдулменаф Беџети е избран за...

ANALIZA

СОМНЕЖОТ Е ОСНОВА НА ПИШУВАЊЕТО

За време на Интернационалниот литературен фестивал „Про-За Балкан“, се одржа тркалезна маса на која учествуваа сите гости на фестивалот, беше промовирана новата стихозбирка „Полиграф“...

МОСКОВСКИ КЛУБ НА САМОУБИЈЦИ

Пишува: Денко Малески И ова утро се огласи истакнат претставник на московскиот клуб на самоубици – Димитриј Медведев. Се пофали дека НАТО нема да...

КАМБАНИТЕ БИЈАТ ЗА ВОЈНА ЗА ГОЛЕМА РУСИЈА

Како моќни морски струи, тие настани влечат кон нуклеарна катастрофа. Имено, Америка и Русија се најдиректно инволвирани во украинаката војна. Русија во прецртување на...

НЕДЕЛНИК

ИНТЕРВЈУ