недела, мај 22, 2022

Како ќе го изградиме идниот еко систем на иновативни вештини?

Кои се тие знаења и вештини кои ќе ни донесат подобри работни позиции, како...

РЕМЗИ МЕХМЕДИ ЗА КДП: НЕМА ПОДЕЛБИ ВО АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Ремзи Мехмеди, потпретседател на партијата Алијанса за Албанците (АзА), рече дека Конгресот на 27...

Груби: Процесот на децентрализација ги опфаќа идеалите на еднаквост, толеранција и социјална кохезија

Првиот потпретседател на Владата и министер за Политички систем и односи меѓу заедниците, Артан...

ANALIZA

Македонската економија индиректен заложник на кризата во Украина

Трговските односи на Северна Македонија со Руската Федерација се занемарливи. Од државава се извезува само овошје и зелечнчук во помали количини, додека увозот претежно...

ПРЕДИЗВИЦИ ВО ИЗБОРНАТА ЛЕГИСЛАТИВА ВО ОДНОС НА РЕКЛАМИРАЊЕТО НА БИЛБОРДИ

Последните избори од 2021 година, повторно покажаа дека играчите ги бараат дупките во правилата за да можат да ја направат рутата во нивна корист....

СТРАШНОТО ЛИЦЕ НА ТОТАЛИТАРНАТА ДОГМА

Дали светот ќе може повторно да се разбуди од оваа вознемиреност на повторување на историјата и од кошмарот на заканувачките тоталитаризми. Време е да...

НЕДЕЛНИК

ИНТЕРВЈУ