E diel, 29 Janar, 2023

XHUBLETA SHQIPTARE FUTET NË UNESCO

Xhubleta si veshje tradicionale shqiptare, është bërë pjesë e Listës së Trashëgimisë Botërore si trashëgimi shpirtërore ose jomateriale.

“Në mbledhjen e Komitetit Ndërqeveritar për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s, që po zhvillohet në Marok u vendos që xhubleta të përfshihet në Listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale”, ka njoftuar Ministria e Kulturës e Shqipërisë.

Xhubleta është veshje tradicionale e shqiptareve, veçanërisht e zonave malore.

Të fundit