E premte, 19 Gusht, 2022

Putin disa fjalë për shtetet që po mbështesin Ukrainën

Presidenti Putin ka paralajmëruar shtetet që kundërshtojnë veprimet e Rusisë në Ukrainë “të mos e përkeqësojnë situatën” duke vendosur më shumë kufizime ndaj vendit të tij.

Presidenti rus mbajti në një takim qeveritar të transmetuar në kanalin e lajmeve Rossiya 24 të kontrolluar nga shteti, shkruan BBC.

“Ne nuk kemi qëllime të këqija kundër fqinjëve tanë,” pohon Putin.

Dhe ai thotë se qeveria e tij “nuk ka nevojë” që fqinjët e saj të ndërmarrin veprime të mëtejshme që “do t’i përkeqësojnë marrëdhëniet tona”.

“Unë mendoj se të gjithë duhet të mendojnë se si të normalizojnë marrëdhëniet, të bashkëpunojnë normalisht dhe të zhvillojnë marrëdhëniet normalisht,” shton ai.

Kjo deklaratë vjen derisa ministrat e jashtëm nga e gjithë Perëndimi mblidhen në Bruksel për të shqyrtuar se si të mbajnë presionin ndaj Rusisë.

Putin gjithashtu përsërit pretendimin e tij të mëparshëm se të gjitha veprimet e ndërmarra nga ushtria ruse deri më tani janë bërë “ekskluzivisht në përgjigje të disa veprimeve jomiqësore kundër Federatës Ruse”.

Të fundit