E mërkurë, 17 Gusht, 2022

PUTIN I BËN THIRRJE USHTRISË UKRAINASE TË RRËZOJË QEVERINË NË KIEV

Presidenti rus, Vladimir Putin, i bëri thirrje ushtrisë ukrainase që ta rrëzojnë Qeverinë, liderët e së cilës ai i përshkroi si “terroristë” dhe “një bandë narkomanësh dhe neo-nazistësh”.

Putin po ashtu akuzoi “nacionalistët ukrainas” për dislokimin e armëve të rënda në zonat e banuara në qytetet e mëdha, pasi sipas tij, me këto veprime ata po provokojnë ushtrinë ruse, një pretendim që rrit frikën se Moska po krijon pretekste për të justifikuar viktimat në mesin e civilëve.

Duke iu drejtuar ushtrisë ukrainase përmes një adresimi televiziv, Putin u bëri thirrje ushtarëve që të “marrin pushtetin në duart e tyre”.

“Duket se do të jetë më e lehtë për ne që të merremi vesh me ju sesa me këtë bandë narkomanësh dhe neo-nazistësh”, tha ai duke iu referuar udhëheqjes në Kiev, që drejtohet nga presidenti Volodymyr Zelenskiy, i cili është hebre.

 

Të fundit