E premte, 19 Gusht, 2022

Rusia po përpiqet të ndërtojë murin e saj të madh, duke krijuar Internetin e saj, a mund ta shkëput kjo përfundimisht nga Perëndimi?

Vladimir Putin, presidenti i Rusisë, e ka portretizuar agresionin e tij në kufirin ukrainas si një shtytje kundër përparimeve perëndimore. Prej disa kohësh ai ka bërë pothuajse të njëjtën gjë në internet. Ai i është referuar prej kohësh internetit si një “projekt i CIA-s” dhe besimi i tij i thellë se armiku brenda dhe armiku jashtë janë në fakt një dhe i njëjti do të thotë se nëse Alexei Navalny, armiku më i madh i brendshëm i zotit Putin, përdor YouTube-videoja e tij i pallatit bregdetar të presidentit u shikua më shumë se 120 milionë herë—atëherë YouTube dhe prindi i tij, Alphabet, janë gjithashtu armiq. Përballë një “agresioni” të tillë ai dëshiron një internet rus që të jetë i sigurt kundër kërcënimit të jashtëm dhe kundërshtimit të brendshëm. Ai po përpiqet ta sjellë këtë në një larmi frontesh: përmes kompanive, gjykatave dhe vetë teknologjisë, transmeton KDP nga Econimist.

Të fundit