E enjte, 2 Shkurt, 2023

LSDM PUBLIKON 30 EMRAT E KANDIDATËVE PËR KRYETARË KOMUNASH, NJË SHQIPTAR DHE DY TË RINJ

LSDM ka publikuar sot emrat e kandidatëve në 30 komuna, prej të cilëve vetëm një është shqiptar, njofton KDP.

Njoftohet se të tjerët do t’i shpallë në faza. Pas grupit të parë sonte, grupi i dytë duhet të shpallen në fillim ose në gjysmën e parë të gushtit, ndërsa grupi i tretë do të dihet në fund të muajit tjetër.

Në seancën e mbrëmshme të Bordit Ekzekutiv të LSDM, partia në pushtet përcaktoi 30 emra të kandidatëve për kryetarë komunash që do të garojnë në zgjedhjet lokale të planifikuara për në tetor të këtij viti.

Nga kandidatët e shpallur nga kreu i Social Demokratëve, Zoran Zaev, vetëm dy janë të rinj dhe pjesa tjetër janë kryetarë të bashkive që do të garojnë për një mandat të ri. LSDM do të propozojë një emër të ri në këtë grup të kandidatëve në Pehçevë dhe Rosoman. Kryetari aktual i Social Demokratëve në Pehçevë është Dragan Trencovski, dhe në zgjedhjet e ardhshme ata do të kandidojnë Slavço Pandurski. Për Rosoman, ku në vitin 2017 partia fitoi me Branko Janev, LSDM tani do të nominojë Stojan Nikollov. Sonte, LSDM shpalli një kandidat për kryetar në Petrovec, një nga pesë komunat ku VMRO-DPMNE fitoi zgjedhjet lokale në 2017. Atje do të përpiqet të fitojë me Elizabeta Zelenikova.

Lista e plotë e emrave të konfirmuar është si më poshtë:

Haraçinë – Milikije Halimi;

Butel – Velimir Smilevski;

Bogdanci – Blagojcho Shapov;

Valandovo – Pero Kostadinov;

Bosilovo – Zoran Zimbakov;

Vevçani – Saso Jankoski;

Vinica – Ivica Dimitrov;

Gradsko – Robert Beshovski;

Dellçevë – Goran Trajkovski;

Demir Kapija – Lazar Petrov;

Dojran – Ango Angov;

Zelenikovo – Borce Gievski;

Karabinci – Jordan Nasev;

Kisela Voda – Filip Temelkovski;

Konçe – Blagoj Iliev;

Krushevo – Tomë Hristoski;

Mavrovo dhe Rostuse – Medat Kurtovski;

Lozovo – Aco Velkovski;

Rishtar – Ljube Kuzmanoski;

Ohër – Konstantin Georgievski;

Pehçevë – Slavço Paunovski;

Probistip – Dragan Anastasov;

Petrovec – Elizabeta Zelenikova;

Resnjë – Zivko Gosarevski;

Rosoman – Stojan Nikollov;

Staro Nagoricane – Zaklina Jovanovska;

Çashkë – Goran Stojanovski;

Shtip – Sasko Nikollov;

Shkup – Petre Shilegov.

Të fundit