E shtunë, 28 Janar, 2023

SHOUMENI TRIFUNOV FITON ZGJEDHJET NË BULLGARI

Slavi Trifonov mundi Bojko Borisovin. 24% votuan për lëvizjen “Ka një popull i tillë”. Kjo tregohet nga të dhënat e fundit sociologjike në numërimin paralel të mbi 75% të votave të hedhura, njofton BGNES, përcjell KDP.

Sipas Toshko Yordanov nga “Ka një popull të tillë”, lëvizja e Trifonov është padyshim e para dhe pas numërimit të votave nga jashtë.
Në këtë konfigurim, “Ka një popull i tillë” mund të marrë 64 vende, dhe GERB – 63.

Sipas “Alpha Research”, “Ka një popull të tillë” kanë 24%, GERB – 23,5%, BSP – 13,3%, DB – 12,7%, MRF – 11,1%; “Ngrihu! Dilni jashtë! ”- 5%. “Patriotët bullgarë” nuk hyjnë parlamentin e ardhshëm.

Sipas të njëjtit sondazh, BSP do të ketë 36 deputetë, DB – 34 deputetë, MRF – 30, ISMV – 13 deputetë.

QËNDRIMI I SLAVI TRIFONOV NDAJ SHKUPIT

Në ditën kur KM i RMV Zoran Zaev ishte në Sofje, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë”, shoumeni, Slavi Trifonov, ishte në Plovdiv në një takim me studentë. Partia e dytë doli e dyta në zgjedhjet e prillit të këtij viti, menjëherë pas GERB të Bojko Borisov dhe duke lënë pas BSP e Kornelia Ninova. Ai tha se kryeministri maqedonas Zoran Zaev u takua me njerëz në Sofje që nuk janë asgjë.

“Sot, Zoran Zaev u takua me Bojko Borisov dhe Kornelia Ninova. Ky është kuptimi i tij,” shtoi Trifonov, duke theksuar: “Ai (Zaev) duhej të shihte së pari presidentin dhe kryeministrin.”

Ai tha se RMV nuk mund të fillojë negociatat pa përmbushur ato që duheshin. “Për sa kohë që Bullgari nuk është i qetë për historinë e tij, çfarë është RMV, mendimi ynë do të jetë i njëjtë me atë të të gjithë Bullgarëve, “shtoi ai.

BGNES kujton se para një muaji Zoran Zaev e filloi vizitën e tij në Sofje me një takim me Bojko Borisov në selinë e GERB. Pas kësaj, Kryeministri maqedonas u prit nga udhëheqësja e BSP Kornelia Ninova dhe vetëm pas kësaj ai shkoi për bisedime në Këshillin e Ministrave me kryeministrin e përkohshëm Stefan Janev. Pjesa zyrtare e vizitës së tij përfundoi në Presidencë, ku ai u prit nga Rumen Radev.

“Kur një person vrapon dhe pastaj heq dorë, siç bëjnë disa, ai ndryshon votën e tij,” tha Trifonov, duke akuzuar dy partitë tradicionale bullgare për reterim nga qëndrimi i mëparshëm ndaj Shkupit. Shoumeni Trifunov drejton lëvizjen “ka një popull të tillë#, e cila konsiderohet një lëvizje popullsitë e formuar në prag të zgjedhjeve të fundit.

Kjo ishte paraqitja e parë publike për një kohë të gjatë për prezantuesin e njohur televiziv. Në muajt e fundit, ai ka adresuar mesazhet e tij politike dhe ka shprehur qëndrimin e tij për tema të rëndësishme vetëm përmes postimeve në Facebook.

“Një person shfaqet vetëm kur ka diçka për të thënë”, tha Slavi Trifonov në fillim të bisedës.

Të fundit