E enjte, 2 Shkurt, 2023

Kush lejohet të udhëtojë në Greqi këtë verë?

Për këdo që ëndërron një arratisje bregdetare, duke vizituar monumente antike ose ishuj të shumtë, këto ëndrra janë tani të mundshme pasi Greqia ka hapur kufijtë e saj për vizitorët që nga 14 maji, njofton KDPolitik.com duke un thirur në portalin ShengenVisaInfo.com

Pas një periudhe bllokimi, Greqia është rihapur për disa turistë pa i detyruar ata të vet-izolohen pas mbërritjes në vend.

Pavarësisht nga shpërthimi i COVID-19, autoritetet e Greqisë kanë kërkuar vazhdimisht masa që do të mundësonin rihapjen e sigurt të sektorit të udhëtimit dhe turizmit në një përpjekje për të parandaluar humbjet e mëtejshme financiare dhe për të ringjallur industrinë deri në sezonin e verës.

Sidoqoftë, vendi vazhdon të mbajë në vend kufizime të rrepta të hyrjes për vendet e tjera për shkak të situatës pandemike.

Aktualisht, Greqia lejon hyrjen pa kufizime për të gjithë arritjet nga vendet e Bashkimit Evropian dhe Zonës Shengen.

Përveç vendeve të BE / Zonës Shengen, Greqia mirëpret udhëtarë nga vende të tjera gjithashtu që kanë raportuar kohët e fundit nivele të ulëta të infektimit me COVID-19. Kështu, të ardhurit nga vendet e treta vijuese lejohen të hyjnë në Greqi:

 1. Mbretëria e Bashkuar
 2. Shtetet e Bashkuara
 3. Australia
 4. Zelanda e Re
 5. Korea e jugut
 6. Tajlandë
 7. Ruanda
 8. Singapori
 9. Emiratet e Bashkuara Arabe
 10. Rusia
 11. Serbia
 12. Izraelit
 13. Maqedonia e Veriut
 14. Kanada
 15. Bjellorusia
 16. Bahrein
 17. Bosnjë dhe Hercegovinë
 18. Katar
 19. Kina
 20. Kuvajti
 21. Mali i Zi
 22. Ukrainë
 23. Arabia Saudite

Autoritetet theksuan se të gjithë personat që mbërrijnë nga Mali i Zi duhet të sigurojnë një certifikatë vaksinimi dhe një rezultat negativ të testit COVID-19, i cili nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë në kohën e mbërritjes.

Arritjet nga çdo vend jashtë BE / Zona Shengen ose ndonjë vend i tretë që nuk u përmend më sipër nuk lejohen të hyjnë në Greqi.

Greqia gjithashtu ka hapur kufijtë e saj për udhëtarët nga Shtetet e Bashkuara pasi ata mbetën të ndaluar për më shumë se një vit. Udhëtarët nga SH.B.A. do t’u nënshtrohen të njëjtave kërkesa si shtetasit e vendeve të tjera që lejohen të hyjnë.

Greqia ka zgjatur ndalimin e hyrjes për shtetasit e vendeve të treta për disa muaj tani.

 

Të fundit