E enjte, 2 Shkurt, 2023

NË AFRIKË ZBULOHET DIAMANTI 1098 KARATË, I TRETI MË I MADH NË BOTË

Në Botsvanë zbulohet diamanti i tretë më i madh në botë. Guri i çmuar ka madhësinë e një veze dhe mbi 1000 karatë.

“Ky diamant kaq i rrallë dhe i jashtëzakonshëm ka shumë kuptim për Botsvanën dhe sjell shpresë tek ky vend që lufton çdo ditë me varfërinë” – tha Lynette Armstrong, drejtuese e kompanisë minerare Debswana. Guri i çmuar ka 1098 karatë.

Botsuana | Drittgrößter Diamant der Welt

Diamanti më i madh i nxjerrë ndonjëherë nga nëntoka është “Cullinan”, i zbuluar në vitin 1905, me një peshë prej 3106 karatë. Ai u nxor në Afrikën e Jugut dhe mori emrin e pronarit të minierës, Thomas Cullinan.

Të fundit