E mërkurë, 28 Shtator, 2022

INFOGRAFIKË / SHQIPTARËT REKORDERË PËR KËRKIMIN E AZILIT NË BE

Autor: Lorik Idrizi

Shqipëria dhe Kosova kryesojnë listën ballkanike për nga numri i qytetarëve që kanë kërkuar azil në vendet e Bashkimit Evropian (BE) në periudhën 2013-2018, tregon analiza e KDP e bazuar në të dhënat e Eurostat.

Gjatë kësaj periudhe pesëvjeçare gjithsej 163 mijë shtetas të Shqipërisë dhe rreth 137 mijë të Kosovës kanë kërkuar azil në BE. Turqia është e treta në listë me 60 mijë, e katërta Serbia me 53 mijë kurse e pesta është Maqedonia e Veriut me mbi 38 mijë azilkërkues. Më pak kërkesa për azil ka të shtetasve të Malit të Zi dhe Bosnjës e Hercegovinës.

Për më shumë shiheni infografikën e KDP:

 

 

 

Të fundit