E enjte, 29 Shtator, 2022

Infografikë/ Cilat jane vendet më të lira në europe

Maqedonia Veriut dhe Turqia janë vendet më të lira në rajon dhe Europë. Mallrat dhe shërbimet janë me indeks 47% dhe 50% nga mesatarja e Bashkimit Europian që eshte 100%. Vendet e Ballkanit Perëndimorë poashtu janë vendet më te lira në Europë, Bosnja (55%) , Serbia ( 57% ) , Mal i ZI ( 55% ) .

Për dallim nga vendet e Ballkanit vendet më të shtrejta në Europë jane ; Zvicra ( 162% ) , Islanda (154% ) dhe Norvegjia (150 % ) me indeks shumë më të lartë se mesatarja e Bashkimit Europian- 100%.

Të fundit