E enjte, 29 Shtator, 2022

Sakrifikimi i qëllimshëm i popullatës

Kufijtë e hapur dhe aeroportet e hapura. Nuk ka testime për të hyrë në vend. Mesazhet për t’u përmbajtur masave. Në thelb jeta kthehet në normale-Covid-19 mbetet. Shoqëritë duhet të funksionojnë, ekonomitë duhet të funksionojnë. Me fjalë të tjera, një pjesë e popullsisë po sakrifikon me vetëdije.

Autore: Katerina Topalova

Masat janë ato, të disponueshme dhe të përsëritura për të gjithë. Në jetë, gjithçka është një zgjedhje, madje edhe të jetosh. Përzgjedhja do të bëhet nga ndërgjegjja jonë, ai që do të ketë kujdes dhe do ketë pak më shumë fat do të mbijetojë.

Infeksioni nuk zhduket gjatë natës. Jini të vetëdijshëm për veten tuaj dhe ata që doni, ndiqni rekomandimet dhe mendoni për të mirën tuaj. Nuk ka improvizime me virusin.
Novak Gjokoviç është vetëm një nga shembujt dhe qëllimet më të mira mund të përfundojnë në katastrofë. Matni veprimet tuaja dhe jini korrekt me shoqërinë.

Fushata parazgjedhore filloi zyrtarisht sot. Te ne, sikur kurrë mos të ishte ndalur. Zgjedhja dihet, premtimet – pak a shumë të sigurta.
Bombat u bënë një reflektim i një fushate të përbashkët. Secili e përgjon secilin dhe ato nuk janë më tërheqëse.
Pas aktgjykimit të Katica Janevës, gruaja që ishte dashur të paketonte krijuesit e bombave dhe pjesëmarrësit në përmbajtjen e tyre prapa hekurave, përfundoi në burg para se të përfundonte të paktën një rast.
Në këto zgjedhje, nëse të paktën pak i vetëdijshëm shoqëror për të gjitha rreziqet, politikanët nuk do t’i fshehin qëllimet e tyre kriminogjene pas fjalëve të paketuara mirë.

Nuk e di nëse e gjithë kjo është një utopi, por i them vetes pse jo?

Mjalti dhe qumështi rrodhën në vend! Nëse gënjeshtra është bërë jeta jonë e përditshme, pse të mos mendojmë për kimikatet që u derdhën në Bregalnica janë një dhuratë nga Zoti për këtë popull që vuan! Pse jo?
Përndryshe, zonat pjellore vaditen nga Bregalnica, kapen peshq të ngrënshëm, ushqehen bagëtitë nga të cilat përdorim produkte dhe i hamë, pimë ujë … Ajo që derdhim në lumë kthehet në tryezën tonë!

 

Të fundit