E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Mbajtja e dorezave gjatë pandemisë, “kujtohet” pas tre muajsh OBSH: Janë të dëmshme!

OBSH deklaron se mbajtja e dorezave është e panevojshme, dhe më keq akoma e dëmshme.

Më e mira është larja e shpeshtë si dhe dezinfektimi i tyre.

Shumë epidemiologë dhe virologë janë shprehur me kohë për përdorimin e dorezave duke thënë se janë të dëmshme për duart.

Gjithashtu OBSH deklaron se në vendet me numër të madh njerëzish duhen vendosur dezinfektues duarsh dhe nuk duhen përdorur dorezat.

Rreziku i transmetimit të infeksionit është më i lartë tek ato persona që mbajnë doreza, pasi duart e tyre kontaminohen.

Të fundit