E enjte, 29 Shtator, 2022

VIDEO / PENTAGONI PUBLIKON VIDEO NGA UFO

Pentagoni të hënën publikoi pamjet e paklasifikuara që tregojnë “fenomene ajrore të paidentifikuara” (UFO) të kapura nga aeroplanët e Marinës që kishin qarkulluar në publik për vite me rradhë, raporton FOXNEWS, përcjell KDP.

Videot që tregojnë UFO-të fillimisht u publikuan nga Stars Academy of Arts & Science në 2017 dhe 2018 dhe u pranuan nga Marina. Njëra u incizua në nëntor 2004 dhe dy të tjerët u kapën në janar 2015.

“Pas një rishikimi të plotë, departamenti ka përcaktuar që lëshimi i autorizuar i këtyre videove të paklasifikuara nuk zbulon ndonjë aftësi apo sistem të ndjeshëm dhe nuk imponon ndonjë hetim të mëvonshëm të inkursioneve ushtarake të hapësirës ajrore nga fenomene ajrore të paidentifikuara”, tha zëdhënësi i Pentagonit Sue Gough.

“DOD po lëshon videot në mënyrë që të pastrojë çdo ide të gabuar nga publiku nëse pamjet që kanë qarkulluar ishin të vërteta, apo nëse ka apo jo më shumë në video,” shtoi Gough. “Fenomenet ajrore të vëzhguara në videot mbeten të karakterizuara si ‘të paidentifikuara'”

Incidenti i vitit 2004 ndodhi 100 milje larg në Oqeanin Paqësor kur dy pilotët e marinës në një mision trajnimi u dërguan për të hetuar objektet që ndiqeshin nga një kryqëzues i Marinës për dy javë më parë. Pilotët gjetën një aeroplan në formë ovale që ngjitej 50 metra mbi ujë, i cili zbriti shpejt dhe iku kur u afruan më afër.

“U përshpejtua si asgjë që nuk kam parë kurrë,” i tha një pilot New York Times.

Kur ata ishin duke shkuar për në pikën e tyre të 60 milje larg, njoftuan se objekti kishte qenë atje dhe kishin udhëtuar distancën në më pak se një minutë.

“Zotëri, ju nuk do ta besoni,” tha operatori radio, “por kjo gjë është në pikën tuaj.”

Dy videot e tjera kapën objektet që lëviznin me shpejtësi në ajër.

“Djalosh, ky është një drone f – king, bro,” thotë një pilot në video.

Ish senatori Harry Reid, D-Nev., tha se pamjet “gërvishtin sipërfaqen e hulumtimeve dhe materialeve”, të vëna në dispozicion nga Pentagoni.

“Unë jam i kënaqur që Pentagoni më në fund po lëshon këtë pamje, por vetëm gërvisht sipërfaqen e hulumtimeve dhe materialeve të disponueshme,” Reid tweeted të hënën. “Sh.B.A duhet të marrë një vështrim serioz, shkencor në këtë dhe çdo implikim të mundshëm të sigurisë kombëtare. Populli Amerikan meriton të informohet”.

 

 

Të fundit