E shtunë, 1 Tetor, 2022

Çmimet e naftës bien për herë të parë nën zero

Çmimet e naftës në Shtetet e Bashkuara kanë rënë në vlera negative për herë të parë në histori.

Kjo ka ndodhur për shkak të rënies së kërkesave, si rezultat i pandemisë së koronavirusit.

Kontratat e dërgesave të naftës së papërpunuar West Texas Intermediate për muajin maj, janë mbyllur të hënën me çmim prej minus 37.63 dollarësh për fuçi.

Kjo do të thotë se prodhuesit do të duhet t’i paguajnë blerësit për të marrë naftën e tyre të papërpunuar, që ata nuk mund ta shesin.

West Texas Intermediate përdoret si pikë referimi për naftën amerikane.

Rënia e çmimeve vjen pavarësisht një marrëveshjeje që kanë arritur këtë muaj prodhuesit e naftës për ulje të prodhimit për rreth 10 për qind.

Industria e naftës është duke luftuar me kërkesa në rënie, pasi shumë vende të botës janë izoluar, për shkak të pandemisë së koronavirusit, duke ndërprerë një pjesë të madhe të trafikut ajror dhe rrugor.

/REL

Të fundit